Sodiwe
Hoofdkantoor: 015 65 10 10
Mijn sodiweAanmelden

VERPLICHTE SLUITINGEN EN HEROPENINGEN Terug

(laatste aanpassing 08/01/2021 – 14:00)

WAT VERANDERT ER VANAF 31 DECEMBER 2020?

Iedereen die minstens 48u in een rode zone verbleef, moet verplicht 7 dagen in quarantaine. Op dag 1 en dag 7 moet er verplicht een coronatest worden afgelegd. Pas wanneer de laatste test negatief blijft, kan de quarantaine worden beëindigd. Op deze verplichting gelden twee uitzonderingen.

WAT VERANDERT ER VANAF 25 DECEMBER?

Eenieder die geen inwoner is van België en terugkeert uit een rode zone moet beschikken over een negatief testresultaat van een test die ten vroegste 48 uur voor aankomst in België werd afgenomen.

WAT VERANDERT ER VANAF 21 DECEMBER?

WAT VERANDERT ER VANAF 1 DECEMBER?

Onderstaande maatregelen zijn van toepassing tot 15 januari 2021. Dit zijn federale maatregelen. Op het niveau van de gewesten, de provincies of de steden en gemeenten kunnen strengere maatregelen worden afgekondigd.

Niet-essentiële winkels kunnen opnieuw open wanneer zij strikte voorwaarden respecteren. (maximaal 30 minuten winkelen, winkelen moet beperkt worden tot een minimum, geen ‘funshopping’, de nodige hygiënische maatregelen moeten gerespecteerd kunnen worden, er mag maximaal 1 klant per 10m² aanwezig zijn,.... )

Het aanbieden van goederen aan en in huis blijft verboden. Het leveren en plaatsen van vooraf bestelde goederen aan en in huis is wel toegelaten. (bv. plaatsing en montage van meubelen). Op openbare markten mogen vanaf dinsdag opnieuw niet-essentiële producten worden verkocht zoals kledij.

Mits het respecteren van de sectorprotocollen mogen zwembaden en musea ook terug de deuren openen. Subtropische zwembaden blijven gesloten.

Telewerk blijft verplicht.

Er zal terug strenger worden toegezien op:

WAT VERANDERT ER VANAF 2 NOVEMBER?

Deze maatregelen komen bovenop de maatregelen die in voege gingen op respectievelijk 19 en 29 oktober en gelden voorlopig tot en met zondag 13 december.

Klik hier om het Ministerieel Besluit na te lezen.

Download hier de nieuwe versie van de gids ‘Veilig werken – Generieke gids om de verspreiding van COVID-19 op het werk tegen te gaan’.

WAT VERANDERT ER VANAF 29 OKTOBER?

De Vlaamse regering heeft op dinsdag 27 oktober volgende maatregelen aangekondigd die gelden voor het Vlaamse Gewest. De maatregelen gaan in van woensdag 28 oktober op donderdag 29 oktober (middernacht). Een einddatum werd voorlopig niet bepaald. Deze verstrengde maatregelen komen bovenop de federale maatregelen die ingang hadden op 19 oktober.

WAT VERANDERT ER VANAF 19 OKTOBER?

Download hier een overzicht van de afgelopen maatregelen.

Voor de FAQ van de overheid: klik hier

Boekhouder of accountant? Ontdek onze aanpak hier

Nieuws

Uw aanvraag werd geregistreerd

Wij hebben uw opleidingsaanvraag genoteerd. U ontvangt dadelijk een e-mail met de nodige gegevens.

Uw e-mail werd verstuurd

We hebben een e-mail naar het opgegeven e-mailadres verstuurd. Ontvangt u deze mail niet, neem dan contact met ons op via info@sodiwe.be.

Uw aanvraag werd geregistreerd

Wij hebben uw opleidingsaanvraag genoteerd en contacteren u zo snel mogelijk.

Uw vraag werd verstuurd

Wij hebben uw vraag goed ontvangen en contacteren u zo snel mogelijk.

Inschrijving geregistreerd

Wij hebben uw inschrijving voor onze nieuwsbrief genoteerd. U ontvangt dadelijk een e-mail met de nodige gegevens.

Bericht verstuurd