Sodiwe
Hoofdkantoor: 015 65 10 10
Mijn sodiweAanmelden

NIEUWE MAATREGELEN Terug

(laatste aanpassing 29/10/2020 – 13:55)

Op vrijdag 24 april werden door de Nationale Veiligheidsraad een eerste aantal nieuwe maatregelen aangekondigd. Deze maatregelen kondigden het begin aan van de exit-strategie. De timing van de maatregelen verloopt in verschillende fasen. De Nationale Veiligheidsraad van 6 mei, 13 mei en 24 juni brengen verdere verfijning aan in de toepassing van deze fasen. Op de veiligheidsraad van 23 juli werd beslist fase 5 (1 augustus) niet te activeren. Op de Nationale Veiligheidsraad van 27 juli werden opnieuw een aantal verstrengde maatregelen aangekondigd die ingang vinden vanaf woensdag 29 juli. De wijzigingen die ingaan vanaf 1 oktober werden aangekondigd op de Nationale Veiligheidsraad van woensdag 23 september. Vanaf 9 oktober gelden nieuwe verstrengde maatregelen. Vanaf maandag 19 oktober gelden nieuwe maatregelen. Deze zijn aangekondigd op vrijdag 16 oktober.

Op 27 oktober werden door de Vlaamse regering nieuwe maatregelen aangekondigd die hun ingang vinden vanaf woensdag 29 oktober, middernacht

WAT VERANDERT ER VANAF 29 OKTOBER?

De Vlaamse regering heeft op dinsdag 27 oktober volgende maatregelen aangekondigd die gelden voor het Vlaamse Gewest. De maatregelen gaan in van woensdag 28 oktober op donderdag 29 oktober (middernacht). Een einddatum werd voorlopig niet bepaald. Deze verstrengde maatregelen komen bovenop de federale maatregelen die ingang hadden op 19 oktober.

WAT VERANDERT ER VANAF 19 OKTOBER?

Telewerk

Bedrijven blijven open, maar er wordt gevraagd zoveel mogelijk gebruik te maken van telewerk. Telewerk wordt de regel voor de functies die zich er toe lenen. Wie niet per sé op kantoor moet zijn, moet dus van thuis uit werken. Er kunnen wel beperkte terugkommomenten voorzien worden voor de werknemers. Wie niet kan telewerken, moet in de meest veilige omstandigheden kunnen werken.

Aangekondigd steunpakket

Er wordt een omvangrijk steunpakket aangekondigd om de horeca te ondersteunen. Op federaal niveau zou het gaan over een verdubbeling van het overbruggingsrecht voor zelfstandigen die verplicht de deuren moeten sluiten, een verlening van het uitstel van betaling en een tijdelijke kwijtschelding van de RSZ-bijdragen. Op Vlaams niveau wordt een nieuwe steunmaatregel uitgewerkt. Het zou gaan om steun die 10% van de omzet bedraagt in dezelfde periode in 2019 of een andere gelijkaardige periode.

 • WAT VERANDERT ER VANAF 9 OKTOBER?

 • WAT VERANDERT ER VANAF 1 OKTOBER?

 • WAT VERANDERT ER VANAF 28 SEPTEMBER?

 • WAT VERANDERT ER VANAF 1 SEPTEMBER?

 • WAT VERANDERT ER VANAF 27 AUGUSTUS?

 • WAT VERANDERT ER VANAF 24 AUGUSTUS?

 • WAT VERANDERT ER VANAF 1 AUGUSTUS - FASE 5

 • WAT VERANDERT ER VANAF 29 JULI 2020?

 • WAT VERANDERT ER VANAF VANAF 1 JULI FASE 4

 • WAT VERANDERT ER VANAF VANAF 8 JUNI – FASE 3

 • WAT VERANDERT ER VANAF VANAF 18 MEI – FASE 2

 • WAT VERANDERT ER VANAF VANAF 11 MEI - FASE 1B

 • WAT VERANDERT ER VANAF VANAF 4 MEI - FASE 1A

Boekhouder of accountant? Ontdek onze aanpak hier

Nieuws

Uw aanvraag werd geregistreerd

Wij hebben uw opleidingsaanvraag genoteerd. U ontvangt dadelijk een e-mail met de nodige gegevens.

Uw e-mail werd verstuurd

We hebben een e-mail naar het opgegeven e-mailadres verstuurd. Ontvangt u deze mail niet, neem dan contact met ons op via info@sodiwe.be.

Uw aanvraag werd geregistreerd

Wij hebben uw opleidingsaanvraag genoteerd en contacteren u zo snel mogelijk.

Uw vraag werd verstuurd

Wij hebben uw vraag goed ontvangen en contacteren u zo snel mogelijk.

Inschrijving geregistreerd

Wij hebben uw inschrijving voor onze nieuwsbrief genoteerd. U ontvangt dadelijk een e-mail met de nodige gegevens.

Bericht verstuurd