Sodiwe
Hoofdkantoor: 015 65 10 10
Mijn sodiweAanmelden
20/03/2020
TERUG NAAR OVERZICHT

Versoepeling tijdelijke werkloosheid Corona

​Wij hebben kort na de middag de bevestiging gekregen van de RVA dat alle soorten tijdelijke werkloosheid wegens corona zullen aanvaard worden, zelfs zonder dat er een concrete aanvraag gebeurd is. 


De RVA heeft tevens bevestigd dat er louter op basis van de concrete loonverwerking werkloosheidsuitkeringen zullen worden toegekend. Dit gebeurt zonder verdere voorafgaandelijke formaliteiten voor u als werkgever.


Wat betekent dit nu concreet voor u als werkgever? 
U bezorgt ons zo snel mogelijk de prestatiestaten voor de maand maart langs de gebruikelijke kanalen. U wacht best niet tot het einde van de maand, op die manier kunnen uw werknemers zo snel mogelijk hun werkloosheidsuitkering ontvangen. De effectieve werkloosheidsdagen CORONA (ten vroegste vanaf 13/3/2020) geeft u aan met de looncode 0432 (“OVCO”). 
Voor de loonperiode van de maand maart is er uitstel van betaling  van bedrijfsvoorheffing. Deze dient aan Sodiwe gestort te worden vóór 9 juni 2020, dit in tegenstelling tot de automatische vermelde vervaldatum op de factuur. 
Ook voor de RSZ-bijdragen wordt er uitstel van betaling verleend. De RSZ-bijdragen van het eerste en tweede kwartaal (2020) dienen gestort te worden aan Sodiwe vóór 9 december 2020, dit in tegenstelling tot de automatisch vermelde vervaldatum op de factuur. 


Wat is er belangrijk voor uw werknemers?
De werknemer ontvangt voor de maand maart een gedeelte loon ten laste van de werkgever en een gedeelte werkloosheidsuitkering ten laste van de RVA. Voor elke effectieve werkloosheidsdag wordt er bovendien een extra supplement van 5,63 euro per dag toegekend door de RVA. 


Werknemers dienen het formulier C3.2 – WERKNEMER-CORONA zo snel mogelijk in te vullen en te bezorgen aan hun uitbetalingsinstelling. Voor niet-gesyndiceerde werknemers is dit de Hulpkas voor Werkloosheidsuitkeringen. 


Wij raden u aan onze website regelmatig te raadplegen voor updates. https://www.sodiwe.be/coronavirus/index 

Boekhouder of accountant? Ontdek onze aanpak hier
Uw aanvraag werd geregistreerd

Wij hebben uw opleidingsaanvraag genoteerd. U ontvangt dadelijk een e-mail met de nodige gegevens.

Uw e-mail werd verstuurd

We hebben een e-mail naar het opgegeven e-mailadres verstuurd. Ontvangt u deze mail niet, neem dan contact met ons op via info@sodiwe.be.

Uw aanvraag werd geregistreerd

Wij hebben uw opleidingsaanvraag genoteerd en contacteren u zo snel mogelijk.

Uw vraag werd verstuurd

Wij hebben uw vraag goed ontvangen en contacteren u zo snel mogelijk.

Inschrijving geregistreerd

Wij hebben uw inschrijving voor onze nieuwsbrief genoteerd. U ontvangt dadelijk een e-mail met de nodige gegevens.

Bericht verstuurd